Збільшити прибуток закладу та налагодити робочі процеси бізнесу за барною стійкою допомагає автоматизація бару. Система збільшує ефективність роботи закладу, дозволяє уникнути зловживань персоналом та чітко спрогнозувати обсяг продажу напоїв на наступний період.
Які проблеми бізнесу вирішить автоматизація у барі
Програмне забезпечення для бару допомагає зменшити навантаження на менеджерів, оскільки всі питання вирішує бармен на робочому місці через систему.
Впровадивши автоматизацію на барі, можна досягти успішної роботи відділів за рахунок наступних переваг:
Автоматизується списання напоїв та інгредієнтів, які використовуються для приготування коктейлів.
Зростає швидкість обслуговування, продуктивність працівників.
Налагоджується взаємодія з іншими відділами.
Проводиться чіткий аналіз, обліки та планування, відстежуються закупівельні ціни в реальному часі.
Контроль роботи працівників здійснюється з будь-якої точки світу.
Які відділи автоматизує програма
Автоматизація барів передбачає повний контроль за всіма відділами закладу, які зв'язуються один з одним для передачі відомостей, аналізу ситуації. Так власнику легше контролювати роботу персоналу, а співробітники швидко передають інформацію один одному, прискорюється процес обслуговування, відповідно зростає лояльність клієнтів, що впливає на виручку.
Автоматизація обліку бару
Бармену доступні функції збереження замовлень, їх друку на принтері. Офіціант може передати повідомлення на бар, вказавши особливості замовлення від клієнтів (наприклад, "не додавати цукор"). Бармен має можливість самостійно доповнити раніше оформлене замовлення, роздрукувати та закрити рахунок. Автоматизація на барі дозволяє використовувати програму лояльності, нараховувати бонуси. Система контролю розливу дозволяє проводити облік напоїв, відстежувати витрату товару, оцінювати ефективність роботи бару. За рахунок автоматизації барів легко вести аналітику, приймати управлінські рішення та відстежувати ефективність вибраних маркетингових стратегій.
Автоматизація залу та кухні
Офіціанти в залі отримують замовлення, передають їх на кухню та бар, якщо були замовлені напої. Система автоматизації у залі дозволяє співробітникам вести облік заброньованих столиків, правильно виконувати посадку, відповідно покращити якість обслуговування. Завдяки тому, що замовлення оперативно надходить до бармена, напої готуються швидше.
Автоматизація складу
Автоматизація на складі дозволяє контролювати поставки, закупівельні ціни і вести облік списаних продуктів, що надійшли. Так зручніше проводити інвентаризацію, контролювати пересування товарів відділами. Зв'язок між складом та баром полегшує роботу з продуктами, оскільки бармен завжди бачить їх обсяг, стежить за тим, від яких постачальників вони приходять.
Автоматизація бухгалтерії, управління персоналом
В адміністративній частині програми відображаються всі звіти та транзакції. Власник закладу може переглядати звіти в режимі онлайн, контролювати продаж та закупівлю. Програма для барів дозволяє обмежувати права різних співробітників в залежності від фаху, контролювати небезпечні операції персоналу.
Потрібна допомога у виборі програми автоматизації?
Отримайте безкоштовну консультацію нашого експерта з автоматизації та дізнайтесь, як зробити ресторан кращим
Отримати розрахунок безкоштовно
Яке обладнання необхідно для автоматизації бару
Автоматизація бару повинна працювати з будь-яким обладнанням – від принтера для друку чеків до електронних вагів на кухні. За барною стійкою встановлюється Pos система з моноблоком або системним блоком, монітором та фіскальним реєстратором. Також програму легко підключити до терміналу, принтера, ноутбука або комп'ютера.
Так буде налагоджено зв'язок між відділами закладу – в онлайн режимі бармен зможе отримувати відомості про замовлення від офіціантів, передавати облікові дані до бухгалтерії.
Як виглядає система автоматизації бару
Автоматизація обліку є програмним забезпеченням, яке встановлюють на Pos-обладнання, комп'ютери в барі, ресторані або кафе. Кожен відділ має свій модуль, який дозволяє легко справлятися з поставленими завданнями, налагоджує зв'язок із рештою систем закладу.
Бар - на моніторі відображаються замовлення, є можливість провести інвентаризацію на касі, підключити програму лояльності, проаналізувати прибуток, здійснити інтеграцію з іншими програмами.
Зал – програма показує розташування столиків залу, дозволяє ставити броні. Є також меню для оформлення замовлень, передачі їх на кухню та бар.
На касі фіксується вартість замовлення, друкується чек, передаються замовлення на кухню. Це підвищує швидкість та відповідно якість обслуговування.
Кухня – через програму кухар отримує номер замовлення, яке висить, доки воно не буде виконане. Також система дозволяє встановлювати належний час для приготування страв та їхнього контролю.
Склад – програма у вигляді таблиць відображає кількість продукції на складі, ціни тощо.
Співробітники – кожен отримує доступ до особистого кабінету, із заданими правами та функціями.
Фінансова система - планування цін, формування заробітної плати співробітників, звіти про продаж та виручку та ін. Доступна важлива функція аналізу ефективність меню для оцінки страв: їх маржинальність, частота замовлень. Ця інформація допоможе переробити меню таким чином, щоб зробити бар максимально прибутковим.
Переваги програми Syrve перед конкурентами
Налаштування різних варіантів оплати у ресторані.
Можливість розширення мережі
Управління касою.
Маркетингові механіки, гнучкий інструментарій для бонусних систем та програми лояльності
Глибока звітність
Підключення відеоспостереження
Підключення модуля доставки
Розрахунок заробітної плати
Ідеальна звітність для мережі франшизи
Програмне забезпечення підійде, як для невеликих кафе-барів, так і для ресторанних мереж, відрізняється зрозумілим інтерфейсом, можливістю керувати бізнесом в онлайн-режимі.
Поширені запитання
Система автоматизації на барі дозволяє запроваджувати програму лояльності з акціями, бонусами. Спеціальні пропозиції допоможуть залучати відвідувачів навіть не в найактивніші години, що призведе до збільшення прибутку.
Так, програмне забезпечення передбачає зміну складу коктейлів, що дозволяє виконувати запити клієнтів, підходити до обслуговування індивідуально. Наприклад, у коктейлі "Маргарита" можна замінити один компонент, легко зафіксувати це в системі.
Зручна програма дозволяє контролювати роботу одразу у всіх закладах мережі, виконувати зміни розцінок, вносити поправки до меню. Процес відбувається одночасно, що дозволяє відстежувати загальну статистику. Також зміни можна вносити безпосередньо для окремої точки, що дозволяє скоротити кількість офісного персоналу.
Прайс-лист
Ми підберемо найбільш відповідне рішення для Вашого формату закладу
Детальніше
Ми підтримаємо Ваш бар
Технічна підтримка 24/7 без вихідних
Навчання персоналу
Підмінне обладнання
Ви у гарній компанії
Ви у гарній компанії
Автоматизуємо та обслуговуємо
Замовте безкоштовних розрахунок впровадження автоматизації у барі зараз!
Отримати розрахунок
Замовте розрахунок автоматизації
Отримайте консультацію з питання автоматизації бару та індивідуальний розрахунок згідно Ваших потреб