Cистема передбачає роботу зі стоп-листом.
Коли використовується стоп-лист? Коли певні позиції із меню не доступні для продажу через відсутність потрібних інгредієнтів для їх приготування.
Щоб
працювати зі стоп-листом, потрібно мати на це доступ. Зі стоп-листом можуть працювати:
керуючий, менеджер, шеф-повар.
Для початку роботи зі стоп-листом зайдіть в систему під своїм пін-кодом і натисніть кнопку "
Стоп-лист". Вам будуть доступні позиції, які вже додані до стоп-листа.
Щоб
вилучити позиції зі стоп-листа, потрібно натиснути "
Видалити".
Щоб
додати певні позиції до стоп-листа, скористайтеся пошуком або ієрархією страв та додайте позицію або в стоп-лист, або проінформуйте офіціантів, яка кількість доступна для замовлення.
Щоб
роздрукувати стоп-лист натисніть "
Друк".
Як працювати з позиціями зі стоп-листа? Позиція, яка додана до стоп-листа, буде перечеркнута, її не можна замовити.
Позиції, які додані до стоп-листа і скоро закінчаться, відображають в стоп листі з поміткою кількості доступних порцій. При оформлення нового замовлення з додаванням таких позицій, кількість зміниться лише після друку зустрічки на кухню.
Якщо не має права редагувати стоп-лист та потрібно пробити позицію, натисніть на позицію — з'явиться інформація про відсутність прав на редагування — зверніться до керуючого або адміністратора, щоб вони підтвердили цю операцію своїм пін-кодом.
Якщо потрібно
додати певну позицію, яка вже віддрукована, як тільки її додати, то система знову запитає право редагувати стоп-листа.
Робота кухні зі стоп-листом значно полегшує роботу кухні та офіціантів в тому випадку, коли даної позиції не вистачає на залишку і немає необхідності двічі або тричі підходити до гостей та інформувати, що на жаль даної позиції немає (вона не доступна до замовлення) і пропонувати якусь альтернативу. Офіціантам зразу відомо, які позиції сьогодні не продаються і що поставлено на стоп.
Рекомендації роботи зі стоп-листом: - перевіряйте стоп-лист щоденно;
- кухня зранку має відмінити позиції, які недоступні до продажу або залишилися в обмеженій кількості.
Якщо виконувати всі рекомендації, то робота з замовленнями буде легкою та продуктивною.