Для створення страви можна використовувати будь-яку існуючу групу або створити нову. Страва - це елемент номенклатури, який має технологічну карту і продається на станції, а товари які використовуються для приготування списуються згідно технологічної карти.
- Натисніть кнопку Додати.
- Внесіть назву страви, враховуючи що за нею буде відбуватися пошук у системі, а також вона буде друкуватися у чеку.
- Вкажіть тип номенклатури - Страва. Бухгалтерська категорія встановлюється автоматично.
- Вкажіть батьківську групу - оберіть папку, у якій буде знаходитись певна страва. Якщо такої групи ще немає, її можна створити потім, та перемістити в неї створену страву. Завдяки батьківській групі встановлюються параметри Категорія та Податкова категорія.
- Вкажіть тип місця приготування. Цей параметр відповідає за касу, через яку буде проводитись продаж даної страви, склад, з якого буде списуватись товар, а також принтер кухні.
- Вкажіть за необхідності ціну за блюдо (якщо не використовуються накази про зміну прейскуранту).
- Для позицій на які є вільна ціна, включить відповідну позначку.
- В блоку Включати в прайс-лист виберіть в яких залах буде продаватися обрана страва та увімкніть відповідну позначку.
- Виберіть одиниці виміру порційні чи на вагу. Якщо товар продається на вагу, увімкніть відповідну позначку.
- Для користування кухарем через кухонний екран установіть позначку Коригувати вагу приготовленої страви.
- На вкладці Додаткова інформація вкажіть категорію страви, податкову категорію.
- Налаштуйте оформлення кнопки в Syrve POS - оберіть колір тексту, колір фону або завантажте зображення страви.
- Вкажіть скорочену назву страви в полі Адаптована назва для кухні.
- Натисніть Зберегти.
- Для зняття позиції з продажу зайдіть в карточку номенклатури, зніміть налаштування Усі місця продажів та натисніть Зберегти.