Автоматизація бару поділяється на дві ланки. Перша охоплює роботу офіціантів, кухарів, барменів і налагоджує процес їхньої взаємодії для підвищення якості обслуговування. Друга відповідає за облік: контролюються витрати, виплати співробітникам тощо. Завдяки впровадженню програми для бару власник закладу вирішує низку проблем:
- Закупівлі формуються заздалегідь і автоматично. Система зберігає історію закупівель: за якою ціною, де продавався товар.
- Товари на складі контролюються без втручання господаря бару. Він завжди може бачити, скільки продукції є в наявності.
- Контроль за персоналом здійснюється на відстані, з будь-якого континенту. Програма для бару інтегрується із системою відеоспостереження.
- Система обліку дає можливість стежити за якістю обслуговування, спілкуванням барменів і офіціантів з відвідувачами.
- Зарплата нараховується автоматично, враховуючи кількість відпрацьованих годин (усі дані фіксуються в програмі).
- Бухгалтерські звіти унеможливлюють помилки та прорахунки, які можуть істотно впливати на прибуток.
- Програма лояльності підвищує інтерес відвідувачів до компанії, перетворюючи їх на постійних клієнтів.
Програма веде статистичний аналіз, завдяки якому можна бачити націнки страв, регулювати ціни, щоб домогтися максимальної віддачі від кожної. З автоматизацією легше планувати витрати, складати прогнози.