Для успішного старту пекарні краще звернутися до досвідченого шеф-кухаря або технолога. Вони допоможуть вибрати правильне обладнання та організувати процес роботи. У пекарнях обладнання повинно відповідати певним вимогам, таким як легкість очищення і стійкість до прожарювання для металевих листів.
Основне обладнання: просіювач борошна, тістоміс, тісторозкачувач тіста, подільник тіста, вітрина, шафа для розстоювання й, звісно ж, піч. Печі можуть бути подовими, ротаційними, конвекційними (з функцією різного руху пари всередині печі) і працювати на електриці або газі.
Додаткове обладнання: листи для випікання, стелажі для продуктів, холодильники, обладнання для мийки, кліматичне обладнання та інші необхідні предмети.
Купівля обладнання зазвичай стає одним із великих пунктів витрат. Не варто на цьому економити, оскільки якість обладнання безпосередньо впливає на енерговитрати, швидкість виробництва і якість продукції.